تاریخ انتشار: ۱۰:۳۵ - ۲۶ فروردين ۱۴۰۴
تعداد نظرات: ۲ نظر
رویداد ۲۴ گزارش می‌دهد:

کاظم غریب آبادی کیست؟ |دست راست عراقچی در مذاکره با آمریکا و گوینده «برو گمشو» جنجالی مقابل سازمان ملل

کاظم غریب آبادی در مذاکرات اخیر ایران و آمریکا به عنوان معاون وزیر امور خارجه و عضو تیم مذاکره کننده حضور دارد. از عراقچی به عنوان دیپلمات‌های نزدیک به حلقه محمدباقر قالیباف یاد می‌شود. انتشار ویدئویی کوتاهی از غریب آبادی در فروردین ۱۴۰۰ وقتی در پاسخ به زنی که عضو سازمان مجاهدین بود گفت «برو گمشو» خبرساز شد.

کاظم غریب آبادی کیست؟ |دست راست عراقچی در مذاکره با آمریکا و گوینده «برو گمشو» جنجالی مقابل سازمان ملل

رویداد۲۴ | روح انگیز درّی: کاظم غریب آبادی دیپلمات و معاون وزیر امور خارجه به عنوان یکی از اعضا تیم مذاکره کننده ایران و آمریکا در مذاکرات عمان حضور داشت و قطعا یکی از اعضا این تیم در مذاکرات آتی در اروپا خواهد بود.

غریب آبادی تیرماه سال گذشته قالیباف را به عنوان یکی از کاندیدا‌های انتخابات ریاست جمهوری در نشست سیاست خارجی صدا و سیما همراهی کرد. رخدادی که باعث شد این گمانه زنی مبنی بر این که غریب آبادی گزینه وزارت خارجه قالیباف در صورت پیروزی او خواهد بود را تقویت کند.

غریب‌آبادی در میزگرد صدا و سیما به عنوان نماینده قالیباف در حوزه سیاست خارجی از اهداف دولت قالیباف پرده برداشت و گفت «مقابله با تحریم‌ها به‌ویژه از طریق خنثی‌سازی تحریم با استفاده از فعال‌سازی تمامی ظرفیت‌های داخلی یک برنامه کاملاً قطعی خواهد بود». او گفت مذاکرات رفع تحریم را دنبال خواهیم کرد، اما در مذاکرات هدف اصلی ما «لغو واقعی تحریم‌ها است نه لغو حقوقی تحریم‌ها روی کاغذ».

غریب آبادی؛ حضور پررنگ در قوه قضاییه و وزارت امور خارجه

غریب آبادی یک بار بین سال‌های ۱۳۹۳ تا ۹۷ و یک بار با پایان دولت روحانی، با حکم محسنی اژه‌ای به عنوان معاون امور بین الملل و حقوق بشر قوه قضاییه منصوب شد و بار دوم جانشین علی باقری کنی شد که از قوه قضاییه به وزارت خارجه نقل مکان کرده بود. او از مهر ۱۴۰۰ تا بهمن ۱۴۰۳ معاون امور بین‌الملل رئیس قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر بوده‌است.

غریب آبادی پیش از این نماینده دائم ایران در دفتر سازمان ملل متحد در وین و همچنین نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بود. او به عنوان سفیر ایران در هلند و نماینده دائم نزد سازمان منع سلاح‌های شیمیایی و سازمان‌های حقوقی بین‌المللی مستقر در لاهه نیز فعالیت کرده است و از سال ۱۳۹۳ تا تیر ماه ۱۳۹۷ نیز به‌عنوان معاون امور بین‌الملل و همکاری‌های بین‌المللی قضائی ستاد حقوق بشر و دبیر کمیته برجام شورای عالی امنیت ملی بود.

او متولد ۱۳۵۳ و دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته «دیپلماسی و سازمان‌های بین‌المللی» و دکتری حقوق عمومی از دانشگاه علامه طباطبایی است، در زمان علی لاریجانی عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران و رئیس هیئت ایرانی در شانزدهمین کنفرانس سالانه سازمان منع سلاح‌های شیمیایی بوده‌است. وی همچنین استاد دانشگاه علوم قضایی نیز می‌باشد.

غریب آبادی و حضور در دولت‌های مختلف

او در سن ۲۹ سالگی موفق شده مدیریت ارتباطات و امور بین‌الملل، برون مرزی صدا و سیما را برعهده بگیرد و در دولت احمدی نژاد مشاور متکی، وزیر خارجه وقت در امور هسته‌ای و سفیر ایران در هلند شود. سال ۱۳۸۴ احمدی نژاد طی حکمی، غریب آبادی را به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی منصوب کرد و در این دوره او عضو تیم مذاکره کننده هسته‌ای بود. او در دولت دوم احمدی نژاد هم به عنوان «سفیر ایران در هلند و نماینده دائم نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در لاهه» منصوب شد.

با آغاز دولت روحانی، غریب ابادی وزارت خارجه را به مقصد ستاد حقوق بشر ترک کرد، اما با تصویب برجام، ابتدا دبیر به کمیته برجام در شورای امنیت و سپس نمایندگی ایران در سازمان‌های بین المللی وین رفت.

غریب آبادی چندین ماه بعد از روی کار آمدن دولت رئیسی همچنان مسئولیت دفتر نمایندگی ایران در سازمان‌های بین المللی وین را برعهده داشت. حضور او مصادف بود دورانی که دولت رئیسی مذاکرات احیای برجام را متوقف کرده و عنوان آن را به «مذاکرات لغو تحریم ها» تغییر داده بود. غریب آبادی در توضیح این وضعیت گفته بود ایران باید «با دست پر و از موضع قدرت» به میز مذاکرات برگردد و درخواست امتیاز‌های بیشتری را روی میز بگذارد.

غریب آبادی و دعوت از اروپایی‌ها برای بازدید از زندان

تیر ماه ۱۳۹۶ غریب آبادی معاون وقت امور بین الملل قوه قضاییه از ۴۵ سفیر خارجی دعوت کرد که از زندان اوین بازدید کنند. او به عنوان معاون امور بین‌الملل ستاد حقوق بشر قوه قضائیه، هدف از این بازدید را «ادعا‌های بی‌اساس و واهی برخی کشور‌ها پیرامون مسائل حقوق بشری علیه ایران» خواند و گفت که سفرا «از شرایط و وضعیت زندان اوین و مددجویان این زندان شگفت‌زده شده بودند».

سفرا در مصاحبه‌هایی با صدا و سیما از اینکه وضعیت در زندان این اندازه خوب است ابراز تعجب کرده بودند. سفیر پرتغال گفته بود: «انتظار نداشتم اینجا این‌قدر شرایط خوب باشد و این بازدید من را تحت تأثیر قرار داد». این رخداد با انتقادات بسیاری از جانب فعالان و زندانی‌های سیاسی مواجه شد.

ماجرای عبارت «بروگمشو» و واکنش‌های داخلی و خارجی

غریب‌آبادی، در نشست وین در فروردین ۱۴۰۰، بهعنوان نماینده دائم ایران در دفتر سازمان ملل حاضر بود که در هنگام خروج از ساختمان در پاسخ به پرسش و اعتراض همراه با فحاشی زنی -که بعد‌ها رسانه‌های اصولگرا او را از اعضا سازمان مجاهدین خلق خواندند -در مورد امضای سند همکاری چین و ایران و گفتن این عبارت که «چرا وطن تان را فروختید»، گفت: «برو گمشو».

بیان این عبارت با واکنش‌های مختلف همراه شد. برخی مطرح کردند که غریب آبادی به عنوان یک دیپلمات نباید با این ادبیات پاسخ می‌داد. کاربران فضای مجازی با گرایش‌های اصولگرایی و انقلابی و وحید یامین پور از این پاسخ استقبال و از آن قدردانی کردند.

غریب آبادی و جدال لفظی با نماینده اسرائیل

شهریور سال ۱۴۰۰ یک کاربر فضای مجازی گفت و گویی از جدال لفظی ایران و اسراییل در IAEA را طی توییتی منتشر کرد و مدعی شد که در این نشست نماینده اسراییل گفته است که «آژانس ۷ماه است که نسبت به فعالیت‌های هسته‌ای ایران کور است» و غریب آبادی به عنوان نماینده ایران گفته است که «اگر در مورد ایران صحبت از ۷ ماه می‌شود، جامعه بین المللی و آژانس برای بیش از ۵ دهه است که نسبت به فعالیت‌های این رژیم کور هستند».

اخبار غیررسمی درمورد ارتباط خانوادگی غریب آبادی با فرمانده سپاه

گفته می‌شود که غریب آبادی داماد محمدباقر ذوالقدر از فرماندهان سپاه پاسداران و معاون پیشین ستاد کل نیرو‌های مسلح در امور بسیج است و ذوالقدر از چهره‌های برجسته مخالف جریان اصلاحات در ایران، پدر همسر کاظم غریب آبادی است.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: کاظم غریب آبادی
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۶
0
0
چه خوب!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۷
0
0
غریب آبادی هم آبروی رییس را برد هم آبروی پزشکیان .
نظرات شما